Leuke tripjes in het verschiet Bekijk online versie
Leuke tripjes in het verschiet

Lekker naar buiten, wandelen en tot rust komen. Gezellig met gelijkgestemden onderweg in een mooi landschap. Samen eten en genieten van de stilte. Wij hebben het gemist en willen weer graag wat gaan doen. Onze Schotlandreizen en onze Walesreis beginnen al weer vol te lopen voor 2021. Onze wandel-mindfulnessreis in de Ardennen heeft ook al aanmeldingen en ook de Griekenland kruidenwandelreis heeft al deelnemers. Alle info en reiskalender is te vinden op onze website.

Neem gerust een optie als je denkt mee te willen. Een optie is geheel vrijblijvend.

Verder hieronder nog een paar reisjes dit jaar en aandacht voor onze vrienden van zeilboot de Najade, te huur als accommodatie. En ja alvast aandacht voor een supermooie en leuke reis (per trein) naar Lapland.

Zeilboot als natuurhuisje

LOGEREN AAN BOORD.
Je bent maandag of zondagavond vanaf 20.00 uur welkom aan boord en hebt het schip tot woensdagmiddag of donderdagmiddag 16.00 uur voor je zelf. De Najade ligt in de buitenhaven van Zoutkamp met een prachtig uitzicht over het Lauwersmeergebied.
De Najade ligt direct naast open luchtbad " het Reitdiep" waar geen restricties gelden.
Je plonst er zo in. Naast een klein zeilbootje kun je ook gebruik maken van een 4 persoons canadese kano of 2 kleine 1 persoons kano. Verder zijn er veel spelletjes aan boord en is de kombuis ruim en uitgebreid.
Achter de dijk staan twee goede fietsen om een tochtje in de buurt mee te kunnen maken.
Prijs: €40.p.p.p.d. minmaal 4 personen max 8.
Alleen huishoudens. In overleg kan er tegen een extra vergoeding een afhaalmaaltijd en of een kruidenwandeling met proeverij worden aangeboden.
Bel 0653290188 of stuur een berichtje.

Lees meer
Eggeweg 10 dagen wandelen 6 september 2020

HET BOSBAD

We liepen elke dag wel in stilte
we keken naar elkaar om

later, bosbessentaart
het smaakte opeens nog beter

In ons hart, naar ons huis mee
straal zon door bosgroen

 

Samen genieten van natuur, stilte en een verzorgde reis
Genieten van de natuur, van de vogels en de stilte in het bos, van de zon door de bomen… een heerlijke wandelweek door het Teutoburger Wald en Eggegebirge in Duitsland. Deze reis wordt begeleid door Simon Wijma en Marjan Borgers. Beide houden ze van natuur, stilte en eenvoud. Dagelijks lopen we na een meditatief moment deels in stilte, en voor wie wil zijn er fijne ontspanningsoefeningen buiten. En hier en daar een gedicht of verhaal.

Lees meer
Najaar Filosofie Wadwandelweekend 25-27 september

“Filosoferen met de voeten in de aarde –of in het water”Voor dit programma werken een filosoof en wadloopgids op unieke wijze samen. De wereld van eb en vloed helpt ons nadenken over het belang van wilde natuur en onze relatie daartoe. Naast filosofische workshopswandelen we over het wad. Filosofische reflectieen natuurbeleving gaan hand in hand.

Verblijf op zeilklipper de Najade!Onze thuishaven is deze keer een platbodemschip, die onsook van Lauwersoog naar Schiermonnikoogvervoert. Tijdens het weekend kunnen we eventueel droog vallen op het wad.


Als je hier meer over wil weten mail dan even Jan Oome en vraag een digitaal foldertje aan.  jan@carex.nl

EN.....Lapland 2021 naar het noorderlicht

Afgelopen winter reisden we met de trein naar Abisko...daar wandelden we met een kleine groep door prachtig verstild sneeuwlandschap. Voor iedereen met een goede basisconditie en flexibele instelling. Onze groep (met reisleiding 8 personen) bestond uit jeugdige 50-60 en 70-plussers. We hadden het super goed samen en genoten van de oneindige sneeuwwoestijn. Het voelde soms als een expeditie naar Groenland, terwijl we nooit ver van de bewoonde wereld waren. We zagen elanden en 's avonds keken we naar het noorderlicht, we zaten in de sauna en gingen mee met een hondenslee. De reis gaat via Copenhagen en terug via Malmo. Twee nachten slapen we in de trein. De reis alleen al is de moeite waard. Vanuit de restauratiewagen zie je het landschap veranderen.


Welkom dus en als je vragen hebt, bel of mail ons gerust

Met vriendelijke groet,

Marcel, Pieter, Willem, Menno, Marjan, Henriëtte, Simon, Irma , Janet, Saskia en Marlies

 

Lees meer