Onze reisleiders en reisbegeleiders

Marcel Ariaëns

Marcel

Marcel (1955) heeft voor ons de reizen in Schotland en Engeland bedacht en ontwikkeld en begeleidt deze jaarlijks (meestal samen met Marlies). Ook gaat hij graag naar zijn geliefde Lake District of Yorkshire Dales. Marcel komt al meer dan 40 jaar in Engeland. Hij studeerde Geografie en Engels en kan met recht een Anglofiel genoemd worden. Marcel vindt het heerlijk om met mensen te wandelen en al het moois te delen wat Groot-Brittanië te bieden heeft. Maar ook de bergen zoals de Alpen trekken.

Marjan Borgers

Marjan

Marjan Borgers (1971) is lichaamsgericht coach en trainer en begeleidt groepen. Ze werkt met ontspanning en speelsheid als uitgangspunt. Samen met Simon Wijma verzorgt ze wandelreizen in Duitsland en Spanje. Reizen, ontdekken en ervaren is wat ze graag doet. Marjan woont in haar tiny house vlakbij Groningen en is graag buiten.

Menno Bouter

Menno

Menno is zich in 2006 gaan verdiepen in het werk van Jon Kabat-Zinn. Zijn visie, programma en praktische aanpak bij het omgaan met stress heeft hem enorm geinspireerd.

In 2011 besloot hij zijn eigen bedrijf te starten en sindsdien geeft hij mindfulnesstraining aan groepen en individuen. Hij geeft mindfulnesstrainingen in het bedrijfsleven en aan particulieren, verzorgt workshops over mindfulness.

http://www.vitaliteitdooraandacht.nl/

Janet Frieling en Saskia Nieboer

Janet Frieling

Janet en Saskia maken elk jaar een paar kruidenreizen. Voor Meander gaan ze naar Griekenland. Saskia geeft via haar bedrijf de Groene zon kruiden workshops. Janet verzorgt Biologische catering in Groningen en omstreken met haar bedrijf Gekruid en Geroerd. Beide hebben heel veel ervaring met kruiden, zowel medicinaal als culinair.

Irma Frieling

Irma

Irma Frieling heeft een eigen catering bedrijf en is fotografe. Vroeger werkte ze voor de NBBS, daarna als kok/chauffeur voor SNP natuurreizen. Irma woont in Haren op de Biotoop, waar ze een oude tomatenkas heeft ingericht als geefcafé. Irma gaat voor Meander mee als kok/chauffeur.

Jan Oome

Jan

Jan Oome (1966) is berggids en wadloopgids. Jan volgde de opleiding tot International Mountain Leader (IML). Hij heeft al vele groepen door verscheidene berggebieden begeleidt. Jan heeft een enorme schat aan kennis over o.a. geologie, planten en geschiedenis. Hij deelt dit graag met anderen.

Marlies Rattink

Marlies

Marlies (1968) begeleidt al sinds 1998 wandelreizen. Ze is niet alleen goed met kaart en kompas (en GPS), maar heeft ook een brede kennis van de natuur (ze studeerde ecologie en natuurbeheer in Wageningen), die ze graag met u deelt. Het liefst is ze op struin, zo maar onderweg, bergen, vergezichten, een vogel, een bloem, alles is mooi. Marlies is elk jaar met Marcel in Schotland te vinden. Dat verveelt nooit.

Pieter Tromp

Pieter Mijn grootste hobby s zijn wandelen en reizen en ik vind het daarom ook heel leuk om reisleider op wandelreizen te zijn. Tijdens deze reizen wil ik me graag inzetten om jou en alle ander deelnemers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het is leuk om met een groep op reis te gaan en het met elkaar leuk en gezellig te maken, nieuwe mensen te leren kennen en leuke dingen te ondernemen! Sinds mijn eerste wandelreis met Meander reizen ben ik erg enthousiast over het wandelconcept. Het is dan ook niet voor niets dat we elkaar gevonden hebben.

Henriette van der Noord

Henriette Henriëette (1961) is docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs èn heeft een passie voor reizen, wandelen en natuur. Vooral de Scandinavische landen zijn favoriet zowel in de zomer als in de winter. Na jaren deelnemer aan wandelreizen te zijn geweest besloot ze reisleider te worden naast haar docentschap. Ze vindt het fijn om ervoor te zorgen dat de deelnemers een geweldige vakantie hebben. En ze wordt er blij van als ze de schoonheid van de natuur in alle seizoenen met een groep mag delen.

Willem Vermeulen

Willem Willem (1964) loopt al sinds zijn 18e in de bergen. Vroeger altijd met een grote rugzak met tent en eten voor een week. Tegenwoordig is hij graag met Marlies en de twee honden lekker onderweg. Sinds zijn eerste groepsreis met Meander reizen gaat hij vaker mee, zo gezellig vindt hij het. Het liefst naar Schotland, waar hij ooit alle munro's bedwong en hij dan ook één van de weinige Nederlandse munroïsten is.

Simon Wijma

Simon

Simon (1961) is coach en reisgids. Hij heeft door heel Europa gewandeld, maar is tegenwoordig vooral in het zuiden te vinden. Spanje – een tweede thuisland- en nu ook Duitsland en Frankrijk. Hij heeft er al veel GR’s gelopen en spreekt goed Frans en Duits. Simon heeft sinds een paar jaar zijn eigen bedrijf in coaching en bezinningsreizen, Walkwithsimon, en woont vlakbij Groningen. Wandelen, natuur, bezinning en vertragen zijn een aantal van zijn passies.