Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland (se_edsl)


Meander reizen_zweden

10-daagse wandelreis

kaart-zweden

Vanuit een klein familiehotel wandelen we door het Scandinavische sneeuwlandschap. Deze regio in Zweden heet Dalsland en is rijk aan bossen en meren. Elke dag trekken we er op uit om te genieten van de immense stilte en de natuur. We wandelen over maagdelijke sneeuw en over meren. We treden in de voetsporen van de machtige elanden die hier hun domein hebben.

Zwaarte van de reis

Voor sneeuwschoenwandelen is geen specifieke ervaring vereist. Iedereen kan het. Het is wel ietsjes zwaarder (afhankelijk ook van de sneeuwcondities) dan op gewone wandelschoenen. Bij de schoenen horen skistokken, die het wandelen vergemakkelijken. Een goede basisconditie en wandelervaring in ietwat heuvelachtig terrein is wel nodig.

Begeleiding

De reis zal ter plekke begeleid worden door Johan Postma. Hij is samen met zijn vrouw eigenaar van het hotel en woont al sinds 2008 in Zweden. Johan is een enthousiaste wandelaar en natuurliefhebber. Hij en zijn vrouw zullen er voor zorgen dat het u aan niets ontbreekt en dat u een heerlijke ontspannen mooie wandelweek beleeft.

Omdat de heen- en terugreis met het openbaar vervoer gaat, reist er iemand van Meander reizen met u mee. Deze persoon is grotensdeels ook deelnemer en zal zorg dragen dat de heen- en terugreis voorspoedig verloopt.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 8 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer


Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reis afhankelijk zijn van het weer en de sneeuwval. Het dagprogramma kan dan ook variƫren afhankelijk van de bereikbaarheid van de gebieden.

accommodaties en maaltijden

accommodatie

Het hotel is een echt familiehotel en is erg knus. Het is vrij gelegen en grenst aan een meer. We eten gezamenlijk in de ruime salon, waar ook een open kachel brandt.

Alle tweepersoonskamers hebben eigen sanitair.

Elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar. Lunchapkketjes maken we aan de ontbijttafel en nemen we als picknick mee.

's Avonds zullen we zeker gelegenheid hebben om één van Johans zelfgerookte gerechten te proeven.


dag-tot-dag-programma

dag 1

We verzamelen in Hengelo en reizen in een dag naar Malmo. Daar overnachten we in een hostel vlakbij het station.

overnachting: Hostel Malmo

dag 2

We nemen vanuit Malmo de bus naar Gothenburg. Daar worden we aan het eind van de ochtend afgehaald en rijden we in 2 uur in een comfortabele minibus naar ons onderkomen, een klein hotel gelegen aan een bevoren meer.  Hier worden we gastvrij onthaald. We gaan meteen even onze sneeuwschoenen uitproberen. Gewoon een stukje lopen. Als het helder is genieten we na het eten van de sterrenhemel boven ons en de stilte van het gebied.

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 3

Onze eerste wandeling is 10 à 12 km lang. We sneeuwschoenwandeln door het natuurreservaat Bräcke Ängar. Dit  is gelegen aan de oever van het meer Bräcketjärnet. We hopen  beverburchten te zien en als de dikte van de ijslaag het toelaat wagen we ons ook op het meer zelf. Johan loopt dan voorop met een lange ijsprikker. Over een bevroren meer lopen heeft iets bijzonders en het voordeel is dat het lekker vlak is.

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 4

We rijden met de minibus naar het massief van de Baljåsen. Dit is met 301 m hoogste top van Dalsland. We wandeling volgt een slingerend pad  met korte klimmetjes en afdalingen.  Als het weer goed is hebben Van op verschillende plaatsen een mooi uitzicht op het weidse besneeuwlde landschap. Afhankelijk van het weer en sneeuwlaag maken we een kortere of langere ronde, naar het vliegvismeer Ängebytjärnet en het Kuvetjärn. De lengte van de wandeling is vandaag dan ook 12 of 18 km.

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 5

Vandaag maken we een mooie wandeling door Sörknatten, een natuurreservaat, met een bijzondere geologische geschiedenis. De ondergrond bestaat uit kwarts. De lange kale berggraten (in de winter met sneeuw bedekt) worden in het Zweeds "knattar" genoemd. De wandeling gaat over verschillende kleine toppen en omhelst nogal wat klimmen en dalen, maar is zeker niet te zwaar. De tocht is zo'n 14 km lang.

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 6

Vandaag  blijft Johan thuis om de hottub klaar te maken. Wij maken een mooie wandeling in de buurt van het hotel van ca. 16 km. Uiteraard is er een goede routebeschrijving en loopt onze Meander reisleiding  met de groep mee. Bij helder weer zijn de uitzichten erg mooi. Voor wie liever een dagje iets anders doet: vlakbij het hotel liggen enkele kleine skipistes, en ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.

Bij terugkeer in het hotel staat in de tuin een dampende Zweedse hot tub klaar om onze vermoeide ledematen te verwennen. Wie waagt het om een voet, been of meer door het wak in het ijs in het koude water onder te dompelen?

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 7

We rijden 's ochtends in ca. 45 minuten naar het Vänernmeer. Dit is Europa's tweede grootste meer, het is 5666 km2 en het is zo uitgestrekt dat je slechts bij uitzonderlijk helder weer de overkant kan zien. We wandelen door Yttre Bodane, een natuurreservaat dat zich langs de oevers uitstrekt. Daar waar mogelijk begeven we ons weer over het ijs om naar één van de vele rotseilandjes te wandelen, die vlak aan de kust in het water (ijs) liggen. De wandeling is  8 tot 12 km. 

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 8

Voor onze laatste - en met zijn 20 km ook langste - wandeling vertrekken we voor de deur van het hotel. Hier loopt het "Storspåret", de lokale "grande randonnée", tot het stadje Åmål, de hoofdstad van Dalslands. Onderweg komen we langs verschillende meertjes met schuilhutjes. We keren terug met de bus.

Naast onze laatste avondmaaltijd kunnen de liefhebbers nog een nachtwandeling maken over het meer bij het hotel. Wanneer nagenoeg alles donker en stil is op het ijs, hangt er een bijzondere sfeer.

overnachting: Hotel Edsleskogs

dag 9

Vroeg in de ochtend bregnt Johan ons naar Gothbergen alwaar we de trein nemen naar Kopenhagen. Hier overnachten we vlakbij het station in een hostel of hotel. We eten ergens in één van de gezellige restaurantjes in het centrum.

overnachting: Hostel Kopenhagen

dag 10

We reizen van Kopenhagen terug naar Nederland.


De heen- en terugreis

De heen-en terugreis is INBEGREPEN in dit arrangement

Vanaf Hengelo reizen we per trein naar Malmo. Hier overnachten we in een hostel vlakbij het station. De volgende dag treinen we in 3 uur naar Gothenburg. Daar worden we afgehaald en rijden we in twee uur naar ons huis. Op de terugreis worden we afgezet Gothenburg en nemen daar de trein  naar Kopenhagen. In Kopenhagen verblijven we een nacht in een hostel om de volgende dag door te reizen naar Hengelo.

De exacte tijden zijn nog niet bekend. Dit is nog een schets. Het kan zijn dat door spoorwerkzaamheden delen van het traject met de bus worden gedaan.


reisinformatie

Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u reisinformatie van ons. Hier in vindt u naast uw eventueel bestelde tickets, een accommodatielijst, adres- en telefoongegevens van de eventuele lokale contactpersoon, en praktische informatie zoals waar u aan moet denken bij uw paklijst en hoe u op uw eerste accommodatie komt of waar u de groep ontmoet.

Prijzen

vertrekdatum:  06-03-2020 volwassene p.p. €1. 645,00
inbegrepen:

heen- en terugreis per trein vanaf Hengelo, alle overnachtingen, alle maaltijden vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 9, ontbijt op dag10 in Kopenhagen, alle transfers per busje gedurende de hele reis, gebruik van sneeuwschoenen, diensten deskundige Nederlandse reisbegeleiding ter plekke,  treinreisbegeleider vanuit Nederland en terug, reispakket.

niet inbegrepen:

diner in Kopenhagen dag 9, maaltijden tijdens de heen- en terugreis,

reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard
Extra opmerking prijs:

Omdat we niet vliegen duurt de reis langer. Hierdoor is ook de prijs hoger dan voor reizen waarbij wel gevlogen wordt. Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen. Door 2 maal extra te overnachten hopen we dat u de heen- en terugreis ook als een bijzondere ervaring ziet, die nu eenmaal bij reizen hoort. Langzaamaan verlaten we het drukke Nederland en wordt het steeds rusitger en kouder. Op de terugreis verblijven we in het gezellige Kopenhagen.

Deze reis boeken of een optie nemen

Wilt u deze reis boeken gaat u dan naar het >>boekingsformulier.

Wilt u een optie nemen? Gaat u dan naar het >>optieformulier.

U leest alles over onze reisvoorwaarden onder het kopje informatie in het menu bovenaan. Klik hier voor een printversie van onze reisvoorwaarden: >> reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).. sto-reisgarantie
Meander reizen is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur op 06-22174662. Krijgt u niemand aan de lijn spreekt u dan in ieder geval de voicemail in,wij nemen dan vaak dezelfde dag nog contact met u op. Mailen kan naar info@meanderreizen.nl.
We zijn lid van de : Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.