Zweden Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland

Meander reizen_zweden

10-daagse wandelreis

kaart-zweden

Vanuit een klein familiehotel wandelen we door het Scandinavische sneeuwlandschap. Deze regio in Zweden heet Dalsland en is rijk aan bossen en meren. Elke dag trekken we er op uit om te genieten van de immense stilte en de natuur. We wandelen over maagdelijke sneeuw en over meren. We treden in de voetsporen van de machtige elanden die hier hun domein hebben.

Zwaarte van de reis

Voor sneeuwschoenwandelen is geen specifieke ervaring vereist. Iedereen kan het. Het is wel ietsjes zwaarder (afhankelijk ook van de sneeuwcondities) dan op gewone wandelschoenen. Bij de schoenen horen skistokken, die het wandelen vergemakkelijken. Een goede basisconditie en wandelervaring in ietwat heuvelachtig terrein is wel nodig.

Begeleiding

De reis zal ter plekke begeleid worden door Johan Postma. Hij is samen met zijn vrouw eigenaar van het hotel en woont al sinds 2008 in Zweden. Johan is een enthousiaste wandelaar en natuurliefhebber. Hij en zijn vrouw zullen er voor zorgen dat het u aan niets ontbreekt en dat u een heerlijke ontspannen mooie wandelweek beleeft.

Omdat de heen- en terugreis met het openbaar vervoer gaat, reist er iemand van Meander reizen met u mee. Deze persoon is grotensdeels ook deelnemer en zal zorg dragen dat de heen- en terugreis voorspoedig verloopt.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 8 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer


Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reis afhankelijk zijn van het weer en de sneeuwval. Het dagprogramma kan dan ook variƫren afhankelijk van de bereikbaarheid van de gebieden.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

6 maart 2020

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 7 en max 8 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland Sneeuwwandelen vanuit prachtig hotel in Dalsland
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in zweden vindt u hier: >>