Zweden Sneeuwwandelen door het land van de Sami

Meander reizen_zweden

12-daagse wintervakantie

kaart-zweden

Ook in de winter kan je mooie wandelreizen maken. Voor het lopen met sneeuwschoenen is geen ervaring nodig. We hebben een heel bijzondere reis naar Lapland. Helemaal in het noorden van Zweden, waar je gewoon met de trein kan komen. We gaan in Abisko Nationaal Park op zoek naar het spoor van de veelvraat, we zuigen met volle teugen schone lucht naar binnen, maken een tocht met een hondenslede en speuren 's avonds de lucht af op zoek naar een eerste glimpse van aurora borealis ofwel het noorderlicht.  Deze reis is een echt winteravontuur.

Ondanks dat we een kleine trekking maken is de reis niet zwaar. Wel moeten we die paar dagen dat we van hut naar hut lopen iets meer in onze rugzak kwijt dan op de andere dagen. Tevoren bespreken we dit in een ontmoeting die we vooraf in Nederland zullen hebben.

De grote bagage kunnen we dan achterlaten in het berghotel.

Omdat het weer tegen kan zitten, verwachten we dat je tegen een stootje kan en je niet snel uit het veld laat staan. Je moet voorbereid zijn op iets minder gunstige omstandigheden ,waardoor de reis ook wat zwaarder kan uitpakken. Vandaar dat we het nivo op 2-3 hebben gezet. Als het de hele week mooi weer is, zal de reis zeker qua nivo lichter aanvoelen.

 

 


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Lapland heeft arctisch landklimaat. In de zomer kan het er erg warm zijn. In de winter die duurt van september tot eind april vries het overdag het meestal een aantal graden (van -5°C tot -15°C). Er kan veel wind staan en sneeuwstormen komen voor, maar ook zeer heldere dagen met veel zon. 's Nachts kan het kwik buiten dalen tot -20°C.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

2022 nog niet gepland

printversie: print

Deze reis

  • 12-daagse wintervakantie
  • min 6 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • noorderlicht
  • overnachtingen in berghotel en hutten
  • gemiddeld 4 uur sneeuwschoenwandelen per dag
  • niet geschikt voor kinderen
  • sledehondentocht

Sneeuwwandelen door het land van de Sami Sneeuwwandelen door het land van de Sami Sneeuwwandelen door het land van de Sami Sneeuwwandelen door het land van de Sami
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in zweden vindt u hier: >>