Pembrokeshire Coast Path (gb_pemb)


Meander reizen_wales

10-daagse wandelreis

kaart-wales

Op veler verzoek hebben we in 2019 onze eerste Meander reis naar Wales georganiseerd. Dit is goed bevallen dus gaan we in 2020 weer. We verblijven de hele wandelvakantie in een cottage  en in dit geval is dat een mooi en zeer ruim huis in het plaatsje Narbeth. Vanaf die plek is het soms even rijden naar de start van de wandeling, daar staat tegenover dat we als we eenmaal thuis zijn ook kunnen genieten van rust en ruimte.

We lopen flinke delen van het Pembrokeshire Coastal Path maar bezoeken ook Nationaal Park Mynydd Presli en 1 ( halve ) dag is ingeruimd voor de wereldberoemde schrijver Dylan Thomas, gecombineerd met een bezoek aan de Pendine Sands.

Het Pembrokeshire Coastal Path is een lange afstandswandeling zoals er zo veel zijn in Groot Brittannië (Pennine Way, West Highland Way, Offa’s Dyke Path etc.) Het kustpad is grofweg ingedeeld in drie secties: North (109 km); West (90 km) en South (108 km). In de tijd die we hebben kunnen we natuurlijk niet alles lopen maar we pakken van alles een beetje. De wandelingen zijn naar believen in te korten of uit te breiden, aan het einde wacht altijd onze bus (of een pendelbus die ons weer naar onze bus brengt) . De wandelingen zijn niet al te zwaar al zijn er ook wel wat klimmetjes die inspannend zijn. Je daalt soms af naar de kust om een baai te bereiken en aan de andere kant moet je dan weer omhoog. Reken op afstanden van rond de 15 km per dag.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

04-06-2021 Marcel en Pieter

het weer


accommodaties en maaltijden

We verblijven de hele wandelvakantie in een cottage in dit geval is dat een mooi en zeer ruim huis in het plaatsje Narbeth.

Vanaf die plek is het soms even rijden naar de start van de wandeling, daar staat tegenover dat we als we eenmaal thuis zijn ook kunnen genieten van rust en ruimte. Het huis heeft wel 12 slaapplaatsen en meerdere badkamers. Onze kok/chauffeur doet samen met de reisleiding inkopen en bereiden de maaltijden. Een beetje hulp in de keuken wordt gewaardeerd. Alle maaltijden behalve op de heen- en terugreis zijn inbegrepen. We maken elke dag onze lunchpakketjes bij het ontbijt.


dag-tot-dag-programma

dag 1

Overtocht naar Harwich vanaf Hoek van Holland. Uiterlijk 20.00 inschepen. We verzamelen in de haven bij Hoek van Holland (indien onze bus nog niet aan de overkant is, kan je meerijden vanaf Nijmegen Centaal Station of Schiedam Centraal Station. Hierover wordt tevoren goed gecorrespondeerd). Overnachting op de boot.

overnachting: Veerboot Hoek van Holland Harwich

dag 2

We komen om 06.30 plaatselijke tijd aan en rijden na een koffiestop in ongeveer 5 en en half uur (516 km) naar Narbeth. De route kan iets langer zijn als vanwege de dukte onderlangs Londen wordt gereden. Onderweg zal er uiteraard een paar keer worden gestopt.

overnachting: Highlands House Narberth

dag 3

North van Fisguard naar Newport. We volgen het pad naar Dinas Head via het plaatsje Pwllgwaelod. Op het hoogste punt 141 mtr boven de zee ! We passeren Needle Rock een prachtig uitkijkpunt voor het observeren van alken (razorbills), zeekoeten (guillemots), noordse stormvogels (fulmars) kuifaalscholvers (shags), een drukte van jewelste op die rots !

overnachting: Highlands House Narberth

dag 4

North van Pwll y Wrach (Witch’s Cauldron) naar Llandudoch (St Dogmeals). Section 4 start eigenlijk in het 8 km zuidelijker gelegen Newport maar dat is voor een dag teveel. De bus zet ons af op de kruising bij Penlan Farm. We lopen 1 km richting kust om daar het Coastal Path weer op te pakken. Echt schitterend dit deel ! Soms rakelings langs de cliffs (Clogwyn) , soms dalen we af naar zeeniveau. Via Pen Cemaes (Cemaes Head) lopen we Bae Ceredigion (Cardigan Bay) in om uit te komen bij Poppit Sands en eventueel verder naar Llandudoch (St Dogmeals).

overnachting: Highlands House Narberth

dag 5

Vandaag staan we even stil bij een van de grootste schrijvers die Wales heeft voorgebracht: Dylan Thomas. Het wordt geen zwaar college over literatuur maar een bezoek aan het prachtige plaatsje Laugharne een van de inspiratiebronnen van het beroemde hoorspel Under Milk Wood. We bezoeken The Boat House waar hij woonde met zijn vrouw Caitlin en passeren The Writing Shed, de plek waar hij graag zat om te schrijven en waar zijn beroemde gedicht Do Not Go Gentle Into Thet Good Night tot stand kwam. We moeten via een Cliff Path om het te bereiken (Dylan’s Path) en de uitzichten zijn spectaculair. Na dit bezoek een korte wandeling op de Pendine Sands waar vele snelheidsrecords zijn gesneuveld en in de middag een wandeling tussen Amroth en Saundersfoot.

overnachting: Highlands House Narberth

dag 6

We gaan de kust even verlaten voor een wandeling in de Preseli Mountains ofwel Mynydd Preseli: ‘easy walk to a spectacular hill around some of the most mystical rocks on the planet ‘ staat er beschreven bij de wandeling die we gaan doen. De wandeling krijgt als titel mee: ‘Romancing the Stones’. We passeren Carn Menyn, een rotsformatie waar de zgn ‘ bluestones’ vandaan komen waaruit de binnenste cirkel van Stonehenge is opgebouwd. Stenen die 4 ton wegen en over een afstand van 320 km moesten worden vervoerd. Het is tot op de dag van vandaag een raadsel hoe en waarom dit is gebeurd. Het is vandaag ook een korte dag om ook wat bij te komen en weer op te laden voor de volgende wandelingen.

overnachting: Highlands House Narberth

dag 7

Marloes to Broadhaven. Als je naar de kaart van Wales kijkt zie je in het zuidwesten twee duidelijke ‘punten’. Vandaag wandelen op de zuidelijke van de twee, morgen in de noordelijke bij St David’s. Vanaf Musslewick Bay loopt de route over hoge kliffen naar Nab Head en passeren we een enorme piek bij Tower Point. Als een immens schaakstuk rijst het op uit het landschap overladen met zeevogels de er hun nesten hebben. Brandy Bay is het volgende hoogtepunt op deze route: een enorm vulkanisch amfitheater en het duizelt je als je naar beneden kijkt naar de kolkende witte golven. De laatste hindernis vandaag zijn de kliffen van Brough Head. Daarna dalen we af in een compleet andere wereld. Een azuurblauwe rustige baai en al gauw verschijnen de bluebells onder de beuken, eiken en pijnbomen en krijgt het landschap een bijna mediterraan karakter.

overnachting: Highlands House Narberth

dag 8

We starten deze laatste wandeldag in het plaatsje Solva en lopen naar de uiterst westelijke punt van Wales om uit te komen bij St David’s. Vreemde paarse rotsformaties bij Caerfai voordat we St Non’s Bay bereiken, en hoe verder we de punt inlopen hoe stiller het wordt. In de verte doemt Ramsey Island op, nu een onbewoond eiland in 1992 opgekocht door de RSPB (Royal Society for the Protection of Birds). We bezoeken het plaatsje St David’s maar sluiten af, na een korte busrit in Porthgain, een heerlijke plek voor een afsluitende pint. Thuis genieten we volgens Meanders traditie van een kaasfondue.

overnachting: Highlands House Narberth

dag 9

We rijden weer dwars door Wales terug naar Harwich. Hier checken we op tijd in op de boot. Vlak voor we nog een aflsuitend diner hebben in een pub. (inbegrepen)  De boot vertrekt om 2300 en we komen om 0800 weer in Nederland aan.

overnachting: Veerboot Hoek van Holland Harwich

dag 10

De veerboot komt weer vroeg aan in de haven van Hoek van Holland.


De heen- en terugreis

De heen-en terugreis is INBEGREPEN in dit arrangementOmdat we reizen per minibus vanuit Nederland gaan we er vanuit dat u meerijdt. Wilt u de reis liever op eigen gelegenheid maken? Overlegt u dan even met ons wat de mogelijkheden zijn.

reisinformatie

Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u reisinformatie van ons. Hier in vindt u naast uw eventueel bestelde tickets, een accommodatielijst, adres- en telefoongegevens van de eventuele lokale contactpersoon, en praktische informatie zoals waar u aan moet denken bij uw paklijst en hoe u op uw eerste accommodatie komt of waar u de groep ontmoet.

Prijzen

vertrekdatum:  05-06-2020 volwassene p.p. €1. 285,00
vertrekdatum:  04-06-2021 volwassene p.p. €1. 285,00
inbegrepen:

heen- en terugreis vanaf haven Hoek van Holland, alle overnachtingen, alle maaltijden ter plekke door de reisleiding gekookt, pubmeal, transfer(s) conform programma, diensten deskundige Nederlandse reisbegeleider, reispakket.

niet inbegrepen:

maaltijden tijdens de heen- en terugreis (laatste avond wel een pubmeal),

reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard

Deze reis boeken of een optie nemen

Wilt u deze reis boeken gaat u dan naar het >>boekingsformulier.

Wilt u een optie nemen? Gaat u dan naar het >>optieformulier.

U leest alles over onze reisvoorwaarden onder het kopje informatie in het menu bovenaan. Klik hier voor een printversie van onze reisvoorwaarden: >> reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).. sto-reisgarantie
Meander reizen is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur op 06-22174662. Krijgt u niemand aan de lijn spreekt u dan in ieder geval de voicemail in,wij nemen dan vaak dezelfde dag nog contact met u op. Mailen kan naar info@meanderreizen.nl.
We zijn lid van de : Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.