Wales Pembrokeshire Coast Path

Meander reizen_wales

10-daagse wandelreis

kaart-wales

Op veler verzoek hebben we in 2019 onze eerste Meander reis naar Wales georganiseerd. Dit is goed bevallen dus gaan we in 2020 weer. We verblijven de hele wandelvakantie in een cottage  en in dit geval is dat een mooi en zeer ruim huis in het plaatsje Narbeth. Vanaf die plek is het soms even rijden naar de start van de wandeling, daar staat tegenover dat we als we eenmaal thuis zijn ook kunnen genieten van rust en ruimte.

We lopen flinke delen van het Pembrokeshire Coastal Path maar bezoeken ook Nationaal Park Mynydd Presli en 1 ( halve ) dag is ingeruimd voor de wereldberoemde schrijver Dylan Thomas, gecombineerd met een bezoek aan de Pendine Sands.

Het Pembrokeshire Coastal Path is een lange afstandswandeling zoals er zo veel zijn in Groot Brittannië (Pennine Way, West Highland Way, Offa’s Dyke Path etc.) Het kustpad is grofweg ingedeeld in drie secties: North (109 km); West (90 km) en South (108 km). In de tijd die we hebben kunnen we natuurlijk niet alles lopen maar we pakken van alles een beetje. De wandelingen zijn naar believen in te korten of uit te breiden, aan het einde wacht altijd onze bus (of een pendelbus die ons weer naar onze bus brengt) . De wandelingen zijn niet al te zwaar al zijn er ook wel wat klimmetjes die inspannend zijn. Je daalt soms af naar de kust om een baai te bereiken en aan de andere kant moet je dan weer omhoog. Reken op afstanden van rond de 15 km per dag.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

03-06-2022 nog niet bekend

het weer


Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

3 juni 2022
  • 03-06-22-GARANT vertrek

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Pembrokeshire Coast Path Pembrokeshire Coast Path Pembrokeshire Coast Path Pembrokeshire Coast Path
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in wales vindt u hier: >>