Slovenië Wandelen door de Sloveense Alpen

Meander reizen_slovenie

11-daagse wandelreis

kaart-slovenie

Slovenië is een echt Alpenland. Het grenst onder andere aan Italië en Oostenrijk.  De Julische Alpen zijn dan ook duidelijk herkenbaar als uitlopers van het Oostenrijke Alpenmassief. De dalen zijn ooit door grote gletsjers uitgesleten. We reizen per trein door het mooie landschap en beginnen onze bergtour aan de noordkant van dit fraaie gebergte. Eerst verblijven we in een prettig hotel. Daarna maken we een korte trekking (2 nachten) langs berghutten. De bergmassieven zijn adembenemend mooi. Hier en daar kan nog wat sneeuw liggen.

Daarna rijden we door naar de minder bekende, maar zeker niet minder fraaie Steiner Alpen.  We wandelen over toppen, passen en door prachtige gletsjerdalen en verblijven in een knus familiepension en berghutten en maken kennis met het immense natuurschoon van deze streek, de uitstekende gastronomie en de sympathieke bevolking, die het midden houdt tussen Slavisch en Karintisch.

Kortom een zeer gevarieerde reis voor mensen die gewend zijn in de bergen te lopen, een goede conditie hebben en flexibel zijn ingesteld.

De tochten zijn redelijk pittig. Het terrein is stenig en ervaring met lopen in de bergen is een vereiste. We wandelen alleen met dagrugzakken. Op de korte trekkings nemen we de hoogst noodzakelijke dingen mee. We hoeven geen slaapzakken of matjes te dragen. Doordat we met 2 begeleiders zijn, zijn de meeste tochten in te korten en daardoor minder zwaar. Elke dag bespreken we met elkaar hoe het gaat en wat de mogelijkheden zijn, zodat deze wandelvakantie voor iedereen plezierig is.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

02-07-2021 nog niet bekend

het weer

SloveniŽ kent net als ons vier seizoenen. De winter is in de laaggelegen gebieden en langs de kust relatief mild, in de gebieden boven de vijfhonderd meter zijn de winters koeler van karakter en is er een hogere kans op periodes met matige of zelfs strenge vorst. Maart, april en mei is het voorjaar, waarbij de temperaturen en het weerbeeld erg wispelturig zijn. Droge periodes met temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde kunnen afgewisseld worden met soms wekenlang wisselvallig en/of te koel weer. De zomermaanden zijn vrij warm, met name in het zuidwesten en het oosten kunnen de temperaturen regelmatig de grens van dertig graden bereiken. In de berggebieden is de temperatuur overwegend een stukje lager dan in de gebieden die maximaal enkele honderden meters boven zeeniveau liggen. September kan lokaal een mooie nazomer geven, maar de meeste jaren is dit toch echt de maand dat het najaar ingeluid wordt en het aantal warme zomerse dagen in rap tempo afneemt.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

2 juli 2021
  • 02-07-21-niet meer boekbaar

printversie: print

Deze reis

  • 11-daagse wandelreis
  • min 5 en max 9 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • Nederlandse reisleiding
  • 2 korte trekkings waarbij in hutten wordt overnacht
  • bezoek Triglav Nationaal Park
  • extra overnachting Ljubljana mogelijk

Wandelen door de Sloveense Alpen Wandelen door de Sloveense Alpen Wandelen door de Sloveense Alpen Wandelen door de Sloveense Alpen
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in slovenie vindt u hier: >>