Schotland Wandelreis op De Buiten Hebriden : Lewis and Harris

Meander reizen_schotland

10-daagse wandelreis

kaart-schotland

Vanaf het noordelijke puntje van Skye op Meall Tuath zien we elk jaar Lewis And Harris, het eiland waarvan de naam doet vermoeden dat het twee eilanden zijn, maar Harris is door een landtong verbonden met Lewis. Ze behoort tot de Buiten Hebriden. Soms zien we haar met besneeuwde toppen, soms gesluierd in de mist, soms badend in de zon en elke keer dachten we weer: "Hoe zou het zijn om daar te zijn?" In 2019 gingen we met een leuke groep trouwe Meanderthalers een kijkje nemen. En we vonden het zeer de moeite waard. Hier en daar schaven we nog wat bij aan het programma. In 2020 gaan we dus weer.

We huren een busje in Nijmegen, rijden naar IJmuiden en nemen de veerboot naar New Castle. Dan rijden we door naar Ullapool. Na een overnachting in een hostel nemen we de volgende ochtend een veer - met kans op dolfijnen )ja in 2019) en walvissen (niet gezien in 2019) -naar Stornoway op Lewis. We rijden zuidwaarts, maken een korte wandeling onderweg en settelen ons dan in een huis dat aan een riviertje aan een besloten baai ligt op Harris.

Elke dag trekken we er op uit en wandelen door dit verstilde landschap en het lijkt soms of we terug de tijd in lopen. De wandelingen zijn niet zwaar en voor ieder met een normale wandelconditie goed te doen.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Het gematigd zeeklimaat van de Hebriden wordt gedomineerd door de Golfstroom die zorgt voor een langzame koeling. Ondanks de noordelijke ligging zijn de winters zelden koud aan de kust en de zomers zelden warm. Wind en regen zijn hier altijd dominant aanwezig. Ofwel het waait altijd lekker door. Buien, zon, en weer een bui. Mei is de droogste maand met ongeveer 17 regendagen per maand en december de natste met ongeveer 25 regenachtige dagen. Januari is over het algemeen de maand waar de wind het meeste opspeelt.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

22 mei 2020

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Wandelreis op De Buiten Hebriden : Lewis and Harris Wandelreis op De Buiten Hebriden : Lewis and Harris Wandelreis op De Buiten Hebriden : Lewis and Harris Wandelreis op De Buiten Hebriden : Lewis and Harris
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in schotland vindt u hier: >>