Schotland Walk the Highlands

Meander reizen_schotland

10-daagse wandelreis

kaart-schotland

Deze reis vertrekt -in tegenstelling tot onze andere GB reizen - op zaterdag. Maandagochtend komen we weer aan in IJmuiden.

Net als Isle Of Skye behoort het gebied waar zich onze reis afspeelt tot de Highlands. De grens van de highlands ligt grofweg 20 km boven de lijn Glasgow, Stirling en Dundee om dan noord noord-oost af te buigen naar de Firth of Fifth en Inverness. Alle wandelingen bevinden zich in een straal van 25 km rondom Fort William, een beetje de zuidwest hoek van de Highlands. De Schotse Hooglanden bestaan geografisch uit twee delen, Grampian Mountains in het zuidoosten, gescheiden van Northwest Highlands door de Great Glen in het noordwesten. Deze wandelreis stelt u in staat om de Highlands echt te ervaren, terwijl de wandelngen toch niet zwaar zijn. Voor mensen met een goede basisconditie die van natuur en wandelen houden.

 

Veel deelnemers vroegen en vragen zich af waarom we de Ben Nevis niet doen in deze wandelweek. De Ben Nevis is toch een verhaal apart. De tour duurt ongeveer 7 uur ! In slecht weer is deze berg zeker niet ongevaarlijk, bij goed weer is hij goed te doen. Als de omstandigheden het toelaten (het moet echt GOED weer zijn ) kunnen we altijd beslissen ( of een deel van de groep ) om hem te doen. Dat houdt een vroeg vertrek in zodat we dag ten volle kunnen benutten. De reisleider kan ten alle tijden beslissen de tour te staken als de omstandigheden verslechteren. Safety First !! Mensen die niet mee gaan naar Ben Nevis volgen het standaard programma op dag 6. Onze kok/chauffeur is ook wandelgids, dus die kan de honneurs waarnemen.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

28-08-2021 Marcel en Willem

het weer

De westelijke en noordelijke gebieden van het land hebben met elkaar gemeen dat ze voor een groot deel bergachtig zijn en relatief veel neerslag krijgen. Dat geldt ook voor de Hebriden, de eilanden voor de westkust. De meeste neerslag valt in de wintermaanden maar in de warmere perioden valt er ook geregeld regen. Dat betekent uiteraard niet dat er geen droge perioden zijn. De oostelijke delen van noord en de kustgebieden van zuidwest Schotland kennen relatief minder neerslag.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

19 sep 2020
  • 28-08-21-voldoende plaats

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • overnachtingen in een sfeervol huis
  • alle maaltijden inbegrepen
  • niet geschikt voor kinderen
  • met nederlandse reisleider en kok/chauffeur

Walk the Highlands Walk the Highlands Walk the Highlands Walk the Highlands
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in schotland vindt u hier: >>