Griekenland Kruiden wandelreis Pilion Griekenland met trein en boot

Meander reizen_griekenland

15-daagse wandelreis

kaart-griekenland

DEZE REIS IS VERPLAATST NAAR 10 APRIL 2021

We stappen in Nederland op de trein en reizen via Duitsland en Oostenrijk met de nachttrein naar Ancona in Italië.

Daar nemen we de veerboot naar Griekenland. Via de beroemde en indrukwekkende Meteorakloosters komen we in Milina aan, hier begint onze kruiden wandel-ontdekkingsreis.

We wandelen over de oude ezelspaden de Kalderimi's en worden hierbij soms ook vergezeld door Maria een lokale kruidenvrouw. Iedere keer valt er met haar iets nieuw te leren. Samen maken we onze eigen zonnebrandcrème of een tandpasta met mastiek.

Naast de ontdekkingstocht naar kruiden is er ook voldoende tijd om te ontspannen, te zwemmen of over zee te staren of een boek te lezen in de hangmat in de tuin.

Het programma is op zo'n manier opgesteld dat er ruimte voor spontane activiteiten en uitstapjes blijft.
Het is een echte reis. Avontuurlijk en we laten ons verrassen voor wat komt. De heen- en terugreis gaat over land en water. Leuk, maar je moet ook flexibel ingesteld want onderweg kan er altijd iets anders lopen als we hadden gepland.

Het dorpje bij Meteora heet Kastraki. We logeren hier in een hostel wat uitkijkt op de Meteora kloosters. Echt een toplokatie.

Vorig jaar hebben als spontane actie een ochtend een strand schoongemaakt en een Griekse Weduwe geholpen met het snoeien van de olijfbomen in haar boomgaard.

De maaltijden zijn vegetarisch en we gaan nieuwe dingen proeven. Bijvoorbeeld de vruchten van de vijgcactus. Janet heeft in Nederland een biologisch catering bedrijf en Sakia heeft een kruiden studiecentrum. Beiden hebben een schat aan informatie over kruiden, die ze graag delen.

Meer weten?

Janet 06-10029518
Saskia 0505491848
Janet:
info@gekruid-en-geroerd.nl
Saskia: saskianieboer@gmail.com


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

10-04-2021 nog niet bekend

het weer

Pilion heeft een heerlijk mediterraan klimaat. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen overdag oplopen tot boven de 30 graden. In het voor- en najaar echter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden. Een heerlijke periode voor een vakantie in Pilion.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

25 apr 2020 wordt 10 apil 2021
 • 10-04-21-voldoende plaats

printversie: print

Deze reis

 • 15-daagse wandelreis
 • min 5 en max 10 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
 • Bezoek aan Meteorakloosters
 • Elke dag in Griekenland verrassende kruidenexcursies en/of workshops.
 • In Padua bezoek aan oudste Botanische tuin ter wereld
 • Nederlandse reisleiding

Kruiden wandelreis Pilion Griekenland met trein en boot Kruiden wandelreis Pilion Griekenland met trein en boot Kruiden wandelreis Pilion Griekenland met trein en boot Kruiden wandelreis Pilion Griekenland met trein en boot
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in griekenland vindt u hier: >>