Frankrijk Pelgrimstocht door de Morvan

Meander reizen_frankrijk

12-daagse wandelreis

kaart-frankrijk

Al sinds mensenheugenis lopen pelgrims naar het verre Santiago, naar het graf van de apostel Jacobus. Ook vanuit het mooie pelgrimsstadje Vézelay, vlakbij de Morvan. We volgen de historische route die naar het zuidwesten loopt door de heuvels van de departementen Bourgondië en Cher. We komen over de rivieren de Yonne, de Loire en de Allier. Regelmatig volgen we het tracé van oude Romeinse wegen. De paden en de bewegwijzering zijn goed. We zullen geen hordes andere wandelaars tegenkomen, al zijn er altijd verrassingen op een pelgrimsweg. Het is een route waar we op ruim 160 kilometer slechts 1 snelweg en 1 stadsgebied (Nevers) passeren. Verder is het genieten van het Franse platteland op zijn best- grazige weiden, dromerige koeien die je nastaren, rustige weggetjes waar es een oude renaultje voorbijtuft, kleine gehuchten met een oud kerkje.. groen, stil en vredig.

We lopen met onze dagrugzak. Dus kunnen niet veel meeenemen. Maar zo voelt het wel als een echte pelgrimage. Loslaten en tot rust komen, genieten van het kleine. Dat zijn de ingrediënten van deze reis. De reis is ontwikkeld en wordt begeleid door Simon Wijma. Simon zegt : "Kun je een beetje avontuur hebben? Want hoewel ik van alles voorbereid en plan is de route nieuw voor Meander en mij. Dus improviseren we ook wel eens wat. Voor mij past dat wel bij pelgrimage. Het programma van dag tot dag kan dan ook weleens anders lopen dan hier beschreven is.".

Simon geeft je via de mail tijdig uitgebreid persoonlijk advies over uitrusting en bagage, zodat we zo licht en luchtig mogelijk wandelen.

De reis is dus geschikt voor mensen die flexibel zijn en geen haast hebben. Gewoon fijn samen aan de wandel en zien wat er gaat komen.

 


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Bourgondië ofwel Bourgogne is een van de oudste regio's in Frankrijk.Deze streek associëren mensen met het goede leven. Heerlijk genieten van lekker eten en goede wijnen en dat kan ook met een zomer die met zijn vele zonuren zorgt voor heerlijke druiven. De bourgogne heeft een landklimaat wat betekent dat de zomers warm, maar de winters erg koud kunnen zijn. In september is de temperatuur nog aangenaam, gemiddeld 20 graden. De vele zonuren en relatief weinig regen zorgen voor heerlijk wandelweer in deze maand.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

7 sep 2019

printversie: print

Deze reis

  • 12-daagse wandelreis
  • min 5 en max 8 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Pelgrimstocht door de Morvan Pelgrimstocht door de Morvan Pelgrimstocht door de Morvan Pelgrimstocht door de Morvan
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in frankrijk vindt u hier: >>