Engeland Wandelen door de mooie Yorkshire Dales

Meander reizen_engeland

10-daagse wandelreis

kaart-engeland

De Yorkshire Dales behoren tot het middelste gedeelte van het  Penninisch Gebergte. Het woord ‘ dales’ (darl = valley) stamt uit de tijd dat de Vikingen heerschappij hadden over het gebied. De dalen,  waarvan  Wharfedale, Swaledale en Wensleydale de grootste zijn, zijn  tijdens de ijstijden diep  uitgesleten door gletsjers.  Sinds 1954 is het een National Park, ook staat de regio sinds enkele tientallen jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Men komt hier om in het ruige groene landschap te wandelen, te schilderen en vooral om simpelweg vakantie te houden.

Het typisch glooiende landschap bestaat voor het grootste deel uit kalksteen en wordt tot het mooiste landschap van Groot –Britannië gerekend.  Enorm gevarïeerd met streng en eenzaam heidelandschap in de hoge delen waar de wind vrij spel heeft (Wuthering Heights!) en lieflijke dalen met bossen, kabbelende riviertjes en weilanden gescheiden door de zgn ‘stapelmuurtjes’ (drystone walls). Eeuwenoude authentieke dorpjes met  pubs en tearooms die de sfeer uitademen van lang vervlogen tijden, rustgevend en goed voor de inwendige mens. Het is een landschap wat je het beste te voet kunt verkennen. En dat gaan we doen!

Deze reis is een echte lichte wandelreis. We wandelen ongeveer 4 uur per dag. Alle wandeltijden zijn exclusief pauze. We nemen voldoende tijd om te lunchen en fotograferen en meestal zijn we wat vroeg in de middag weer bij de cottage (ongeveer 16.00 uur), zodat er ook tijd is om lekker een boekje te lezen en na te genieten van de dag.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

07-05-2021 Marcel en Willem
24-09-2021 Marcel en Willem

het weer

Ondanks het zeer vochtige klimaat kent het gebied veel zondagen. Op sommige plaatsen, waar de oceaanwind, verwarmd en bevochtigd door de Golfstroom, tegen de heuvels opwaait en bij het opstijgen en afkoelen zijn vocht verliest, valt per jaar 3000 mm neerslag (Nederland: 700-800 mm). Het landschap is dan ook altijd zeer groen. Koud is het vooral op grotere hoogte, de lagere dalen worden door de Golfstroom beschermd. Maar het regent zelden de hele dag.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

24 sep 2021
  • 07-05-21-GEANNULEERD
  • 24-09-21-GARANT vertrek

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • overnachtingen in een gezellige cottage
  • gemiddeld 4 uur wandelen per dag
  • niet geschikt voor kinderen

Wandelen door de mooie Yorkshire Dales Wandelen door de mooie Yorkshire Dales Wandelen door de mooie Yorkshire Dales Wandelen door de mooie Yorkshire Dales
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in engeland vindt u hier: >>