Engeland Lake District-Spring is in the air

Meander reizen_engeland

10-daagse wandelreis

kaart-engeland

Eeuwenoude stenen muurtjes, holle wegen en houtwallen. In het Lake district lijkt het soms of de tijd is stil blijven staan. Het klimaat is zacht door de invloed van de warme golfstroom. In het voorjaar als alles in bloei staat is het gebied een waar paradijs. Iedere wandelaar die houdt van ongebaande paden kan hier zijn hart ophalen. Het eeuwenoude recht van overpad geldt heden ten dage nog.

De wandelingen zijn licht tot middelzwaar. Een goede wandelconditie is genoeg. Er is genoeg tijd voor stops om te rusten, fotograferen en te genieten van de prachtige natuur van het Lake District. Alle tijden zijn exclusief pauzes. Goede wandelschoenen, warme kleding en regenkleding is onontbeerlijk in dit soms ruige gebied. Het weer kan tegenzitten, en soms varieert het heel erg op een dag. Het ene moment loop je in een T-shirt, een uur later op een top moet je je flink inpakken om niet koud of nat of beiden te worden.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 5 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Ondanks het zeer vochtige klimaat kent het gebied veel zondagen. Op sommige plaatsen, waar de oceaanwind, verwarmd en bevochtigd door de Golfstroom, tegen de heuvels opwaait en bij het opstijgen en afkoelen zijn vocht verliest, valt per jaar 3000 mm neerslag (Nederland: 700-800 mm). Het landschap is dan ook altijd zeer groen. Koud is het vooral op grotere hoogte, de lagere dalen worden door de Golfstroom beschermd. Maar het regent zelden de hele dag.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

22 juni 2018

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 4 en max 5 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • overnachtingen in een 17de- eeuwse cottage
  • gemiddeld 5-6 uur wandelen per dag
  • niet geschikt voor kinderen
  • kleine groep
  • bezoek aan York!

Lake District-Spring is in the air Lake District-Spring is in the air Lake District-Spring is in the air Lake District-Spring is in the air
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in engeland vindt u hier: >>