Engeland Lake District: the colours of Autumn

Meander reizen_engeland

10-daagse wandelreis

kaart-engeland

Deze wandelreis met als standplaats een 17e eeuwse Cottage in Longsleddale is dezelfde reis als die in mei maar het jaargetijde geeft een extra dimensie, zo je wilt extra KLEUR aan deze reis. De herfstkleuren in het Lake District zijn prachtig. De wandelingen kunnen naar hartenlust worden aangepast aan de omstandigheden. Het is vroeger donker en het herfstzonnetje is iets sneller verdwenen zodat het afkoelt. Gelukkig is het in ons huisje heerlijk comfortabel. Een reis voor mensen die in het najaar nog willen genieten van de prachtige natuur van het Lake District.  Het is vaak nog aangenaam wandelweer.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 5 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Ondanks het zeer vochtige klimaat kent het gebied veel zondagen. Op sommige plaatsen, waar de oceaanwind, verwarmd en bevochtigd door de Golfstroom, tegen de heuvels opwaait en bij het opstijgen en afkoelen zijn vocht verliest, valt per jaar 3000 mm neerslag (Nederland: 700-800 mm). Het landschap is dan ook altijd zeer groen. Koud is het vooral op grotere hoogte, de lagere dalen worden door de Golfstroom beschermd. Maar het regent zelden de hele dag.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

27 sep 2019

printversie: print

Deze reis

  • 10-daagse wandelreis
  • min 4 en max 5 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte
  • gemiddeld 5-6 uur wandelen per dag
  • niet geschikt voor kinderen
  • bezoek aan York!

Lake District: the colours of Autumn Lake District: the colours of Autumn Lake District: the colours of Autumn Lake District: the colours of Autumn
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in engeland vindt u hier: >>