Duitsland Teutoburgerwald -Wandelen over de Hermannsweg

Meander reizen_duitsland

7-daagse wandelreis

kaart-duitsland

HET BOSBAD

We liepen elke dag wel in stilte
we keken naar elkaar om

later, bosbessentaart
het smaakte opeens nog beter

In ons hart, naar ons huis mee
straal zon door bosgroen

Slapen in een klooster of eeuwenoud familiehotel.... mooie rotsformaties...vakwerkdorpjes en beukenbossen.. een heerlijke wandelweek op de Hermannsweg door het Teutoburger Wald in Duitsland. En dat op slechts een half uurtje met de trein vanaf Hengelo. Het terrein is glooiend en heuvelachtig, met fijne onverharde wandelpaden. Af en toe hebben we een fraai vergezicht. We lopen tussen de steden Rheine en Bielefeld, met onderweg alleen kleinere stadjes en dorpen waar we doorheen lopen of overnachten.

Zwaarte: Glooiend terrein, veel in het bos, vrij veel onverhard.

De wandelafstand is 115 kilometer; de etappes resp. 20, 20, 23, 19,16 en 11 kilometer. Je overnacht in familiehotels of pensions, veelal op 2-persoons kamers. Groepsgrootte minimaal 6, max. 7 deelnemers. Je bagage wordt vervoerd. Op sommige dagen worden we van en naar de wandelroute gebracht met het busje. Af en toe is er een flinke stijging of afdaling; toch is de weg over het algemeen slechts licht glooiend en de paden zijn gemakkelijk te belopen. We houden rekening met het gemiddelde looptempo en er zijn geregeld pauzes. Onze lunch nemen we ’s ochtends al mee zodat we een fraaie plek in het bos kunnen vinden hiervoor.

Deze reis wordt begeleid door Simon Wijma en Marjan Borgers. Beide houden ze van natuur, stilte en eenvoud. Dagelijks lopen we na een meditatief moment deels in stilte. Voor wie wil, zijn er fijne ontspanningsoefeningen buiten om de dag mee te starten of te eindigen. En hier en daar een gedicht of verhaal.

Deze reis is perfect te combineren met de Eggersweg (zondag 5 juli). De wandelaars die geboekt hebben voor de tweede week verblijven deze nacht nog in Steinhagen. Zondag komt de nieuwe groep aan. Op maandag wandelen we vanaf Bielefeld verder naar het zuiden.

Mocht je deze reis willen combineren met de eggeweg dan betaal je een extra overnachtingsprijs van 50 euro. Omdat je dan niet met de trein terugreist zit het eten hierbij in.

 

 


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Nordrhein-Westfalen heeft een gematigd zeeklimaat, net als de rest van Duitsland. De zomers zijn er aangenaam van temperatuur en vrij droog. De winters zijn mild van temperatuur, maar het regent er dan wel vrij vaak. In Nordrhein-Westfalen wordt het zelden echt heet of koud. In de warmste zomermaanden juli en augustus bedragen de gemiddelde temperaturen 23°C. In de wintermaanden schommelen de gemiddelde maximumtemperaturen rond 5°C.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

28 juni 2020

printversie: print

Deze reis

  • 7-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Teutoburgerwald -Wandelen over de Hermannsweg Teutoburgerwald -Wandelen over de Hermannsweg Teutoburgerwald -Wandelen over de Hermannsweg Teutoburgerwald -Wandelen over de Hermannsweg
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in duitsland vindt u hier: >>