Wandelen over de Eggeweg (de_egge)


Meander reizen_duitsland

7-daagse wandelreis

kaart-duitsland

HET BOSBAD

We liepen elke dag wel in stilte
we keken naar elkaar om

later, bosbessentaart
het smaakte opeens nog beter

In ons hart, naar ons huis mee
straal zon door bosgroen

Samen genieten van natuur, stilte en een verzorgde reis
Genieten van de natuur, van de vogels en de stilte in het bos, van de zon door de bomen… een heerlijke wandelweek door het Teutoburger Wald en Eggegebirge in Duitsland. En dat feitelijk vlak over onze oostgrens. Het terrein is glooiend, de paden zijn goed en voor het merendeel onverhard. We lopen redelijk veel in de mooie oude bossen, met af en toe een mooi vergezicht.. De route loopt zuidelijk van Bielefeld; onderweg zijn er alleen kleinere plaatsen waar we doorheen lopen of overnachten. Er is weinig verkeer en industrie op deze fraaie, rustige wandelweg.

Je bagage wordt vervoerd. Op sommige dagen worden we van en naar de wandelroute gebracht met het busje. Af en toe is er een flinke stijging of afdaling; toch is de weg over het algemeen slechts licht glooiend en de paden zijn gemakkelijk te belopen. We houden rekening met het gemiddelde looptempo en er zijn geregeld pauzes.

Onze lunch nemen we ’s ochtends al mee zodat we een fraaie plek in het bos kunnen vinden hiervoor.

Deze reis wordt begeleid door Simon Wijma en Marjan Borgers. Beide houden ze van natuur, stilte en eenvoud. Dagelijks lopen we na een meditatief moment deels in stilte, en voor wie wil zijn er fijne ontspanningsoefeningen buiten. En hier en daar een gedicht of verhaal.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

06-09-2020 nog niet bekend
27-06-2021 nog niet bekend

het weer

Nordrhein-Westfalen heeft een gematigd zeeklimaat, net als de rest van Duitsland. De zomers zijn er aangenaam van temperatuur en vrij droog. De winters zijn mild van temperatuur, maar het regent er dan wel vrij vaak. In Nordrhein-Westfalen wordt het zelden echt heet of koud. In de warmste zomermaanden juli en augustus bedragen de gemiddelde temperaturen 23°C. In de wintermaanden schommelen de gemiddelde maximumtemperaturen rond 5°C.

accommodaties en maaltijden

We overnachten in familiehotels of pensions.

We krijgen elke dag ontbijt op onze accommodatie. De reisleiding zorgt voor de lunch, die we zelf meedragen. Elk avond zoeken we een plek om samen ergens te eten. Avondeten is inbegrepen in de prijs.

In de regel hebben we 2-persoonskamers met eigen douche en toilet.  Toeslag 1-persoonskamer is mogelijk, maar we moeten dan eerst kijken of er plek is op de accommodatie.


dag-tot-dag-programma

dag 1 zondag

In de middag komt u aan per trein in Bielefeld (rechtstreekse trein vanaf Hengelo in iets meer dan 2 uur). U wordt door ons afgehaald en we overnachten in Oerlinghausen, mooi gelegen in het Teutoburger Wald. We bezoeken die middag in de oude binnenstad ondermeer het oude joodse kerkhof.

N.B mensen, die eerst de Hermannsweg meelopen, verblijven een nacht eerder al in Steinhagen

overnachting: Pension Oerlinghausen

dag 2 maandag

Vanaf Oerlinghausen lopen we zuidoostwaarts.  Vaak lopend over de kam van het gebergte hebben we mooie uitzichten. Een stevige klim leidt ons naar het bekende beeld van het Hermannsdenkmal. We overnachten er vlakbij in Berlebeck.

overnachting: Pension Berlebeck

dag 3 dinsdag

Berlebeck- Leopoldstal. Nog geen tien procent van deze dagwandeling is verhard.. heerlijk! Deze dag komen we langs de beroemde rotsformaties van de Externsteine. We nemen er ruim de tijd voor. Afstand 15.5 km, looptijd 4 uur.

overnachting: Pension Leopoldstal

dag 4 woensdag

Leopoldstal- Bad Driburg. Vanaf hier heet het pad de Eggeweg. Heerlijke groene kilometers door bos met af en toe een fraai vergezicht, omdat we hoog lopen. We overnachten in het fraaie stadje Bad Driburg. Afstand 19 km, looptijd 5-6 uur

overnachting: Pension Bad Driburg

dag 5 donderdag

Bad Driburg- Willebadessen. Langs een oude burcht ruïne verlaten we het stadje. We klimmen omhoog naar de kam. Deze dag komen we zowaar door het Marchenwald, een heus sprookjesbos dus. Schuilhutten onderweg bieden goede plekken voor een lunchpauze.  Afstand 21 km 5-6 uur lopen.

overnachting: Pension Bad Driburg

dag 6 vrijdag

Willebadessen-Blankenrode. Als het goed is worden de kilometers steeds lichter… want we zijn al een aantal dagen in de benen. We genieten van de rust van het Eggegebirge. Onderweg komen we langs de Teutoniaklippen in een fraai beukenbos. Afstand 23 km, looptijd 6 uur

overnachting: Pension Blankenrode

dag 7 zaterdag

Blank-Obermarsberg. Op de laatste wandeldag voert de route deels over de oude handelsweg de Via Regia. Na de wandeling lunchen we als afsluiting in het kleine dorpje Obermarsberg. We rijden terug via Hengelo (aankomst plm. 15.30 uur) en zijn aan het eind van de middag weer in Groningen. Afstand 17 km, looptijd 5 uur


De heen- en terugreis

De heen-en terugreis is INBEGREPEN in dit arrangementOmdat we reizen per minibus vanuit Nederland gaan we er vanuit dat u meerijdt. Wilt u de reis liever op eigen gelegenheid maken? Overlegt u dan even met ons wat de mogelijkheden zijn.

reisinformatie

Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u reisinformatie van ons. Hier in vindt u naast uw eventueel bestelde tickets, een accommodatielijst, adres- en telefoongegevens van de eventuele lokale contactpersoon, en praktische informatie zoals waar u aan moet denken bij uw paklijst en hoe u op uw eerste accommodatie komt of waar u de groep ontmoet.

Prijzen

vertrekdatum:  05-07-2020 volwassene p.p. €885,00
vertrekdatum:  06-09-2020 volwassene p.p. €885,00
inbegrepen:

heen- en terugreis vanaf station Hengelo met minibus, bagagevervoer, alle overnachtingen, alle maaltijden ter plekke vanaf avondeten op dag 1 tot en met lunch op dag 7, diensten deskundige Nederlandse reisbegeleiding, reisinformatie.

N.B mensen die naar Groningen moeten kunnen meerijden met de reisleiding op de terugweg.

niet inbegrepen:

heen en terugreis van uw woonplaats naar en van station Hengelo, lunch op dag 1, avondeten dag 7

reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard

Deze reis boeken of een optie nemen

Wilt u deze reis boeken gaat u dan naar het >>boekingsformulier.

Wilt u een optie nemen? Gaat u dan naar het >>optieformulier.

U leest alles over onze reisvoorwaarden onder het kopje informatie in het menu bovenaan. Klik hier voor een printversie van onze reisvoorwaarden: >> reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).. sto-reisgarantie
Meander reizen is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur op 06-22174662. Krijgt u niemand aan de lijn spreekt u dan in ieder geval de voicemail in,wij nemen dan vaak dezelfde dag nog contact met u op. Mailen kan naar info@meanderreizen.nl.
We zijn lid van de : Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.