Duitsland Wandelen over de Eggeweg

Meander reizen_duitsland

7-daagse wandelreis

kaart-duitsland

HET BOSBAD

We liepen elke dag wel in stilte
we keken naar elkaar om

later, bosbessentaart
het smaakte opeens nog beter

In ons hart, naar ons huis mee
straal zon door bosgroen

Samen genieten van natuur, stilte en een verzorgde reis
Genieten van de natuur, van de vogels en de stilte in het bos, van de zon door de bomen… een heerlijke wandelweek door het Teutoburger Wald en Eggegebirge in Duitsland. En dat feitelijk vlak over onze oostgrens. Het terrein is glooiend, de paden zijn goed en voor het merendeel onverhard. We lopen redelijk veel in de mooie oude bossen, met af en toe een mooi vergezicht.. De route loopt zuidelijk van Bielefeld; onderweg zijn er alleen kleinere plaatsen waar we doorheen lopen of overnachten. Er is weinig verkeer en industrie op deze fraaie, rustige wandelweg.

Je bagage wordt vervoerd. Op sommige dagen worden we van en naar de wandelroute gebracht met het busje. Af en toe is er een flinke stijging of afdaling; toch is de weg over het algemeen slechts licht glooiend en de paden zijn gemakkelijk te belopen. We houden rekening met het gemiddelde looptempo en er zijn geregeld pauzes.

Onze lunch nemen we ’s ochtends al mee zodat we een fraaie plek in het bos kunnen vinden hiervoor.

Deze reis wordt begeleid door Simon Wijma en Marjan Borgers. Beide houden ze van natuur, stilte en eenvoud. Dagelijks lopen we na een meditatief moment deels in stilte, en voor wie wil zijn er fijne ontspanningsoefeningen buiten. En hier en daar een gedicht of verhaal.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

het weer

Nordrhein-Westfalen heeft een gematigd zeeklimaat, net als de rest van Duitsland. De zomers zijn er aangenaam van temperatuur en vrij droog. De winters zijn mild van temperatuur, maar het regent er dan wel vrij vaak. In Nordrhein-Westfalen wordt het zelden echt heet of koud. In de warmste zomermaanden juli en augustus bedragen de gemiddelde temperaturen 23°C. In de wintermaanden schommelen de gemiddelde maximumtemperaturen rond 5°C.

Deze reis boeken

Boekingsformulier>>

Vertrekdata

27 juni 2021

printversie: print

Deze reis

  • 7-daagse wandelreis
  • min 5 en max 7 personen
Comfort: comfort
Niveau: zwaarte

Wandelen  over de Eggeweg Wandelen  over de Eggeweg Wandelen  over de Eggeweg Wandelen  over de Eggeweg
Informatie over geldzaken, reispapieren en gezondheid en veiligheid in duitsland vindt u hier: >>