Wandel Mindfulness midweek in de Ardennen (be_mind)


Meander reizen_belgie

5-daagse mindfulness-wandelreis

kaart-belgie

Deze reis is bestemd voor iedereen die wil kennismaken met mindfulness en /of hier verder in wil oefenen in groepsverband en van wandelen houdt.

De groep wordt begeleid door Menno Bouter, die de mindfullness trainingen zal geven. Marlies Rattink begeleidt de wandelingen en zal alle boodschappen doen. Menno en Marlies zullen zich samen over de maaltijden ontfermen.

Doordat alles is inbegrepen (ook drankjes) heeft u deze week geen extra kosten.

Opmerking: dit is geen retraite. De bedoeling van deze reis is puur het gezellig hebben met elkaar, dingen delen, lekker wandelen en kennis nemen van mindfulness.


groep en begeleiding

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 9 personen.

De groepen worden begeleid door enthousiaste wandelaars en natuurliefhebbers. Sommige reizen worden door twee mensen begeleid.

Zie voor meer informatie over onze reisleiders en reisbegeleiders onder het kopje onze reisleiders

21-06-2021 nog niet bekend

het weer

De Ardennen is een laaggebergte dat over zuid-oost Belgiƫ, een stukje noord-oost Frankrijk en noord Luxemburg loopt. Het grootste deel ligt in Belgiƫ en is een belangrijke toeristische bestemming. Vanwege de natuur zijn het vooral actieve vakanties die hier de boventoon voeren. Sporten als raften, fietsen, wandelen, survival tochten, klimmen en kanovaren zijn uitstekend te beoefenen in de Ardennen.

Vanaf half april wordt het snel warmer en neemt het aantal zonuren per dag snel toe. Het hele jaar door vallen er buien, met name in de winter en de zomermaanden kan het flink regenen. De maanden april en mei en september en oktober hebben relatief weinig regendagen.

accommodaties en maaltijden

accommodatie

We verblijven in een klein dorpje in een superfijne sfeervolle groepsaccommodatie. De reisleiding doet inkopen en verzorgt de maaltijden. Wie zin heeft helpt mee met de voorbereiding. De accommodatie is ruim opgezet en heeft alle comfort voor tot 13 personen in zes slaapkamers. De grote tuin grenst aan het bos en kijkt uit over het Aisne en Ourthe dal.

De boerderij van natuursteen uit 1875 is natuurvriendelijk verbouwd en kreeg van Wallonië een "groen"- en een "Pandalabel". Gasten ervaren het als een heerlijke plek en een groen paradijs. Er is voldoende sanitair met drie douches, twee toiletten en een urinoir. Een eet- en zitruimte met gezellige houtkachel en een goed ingerichte keuken.

De hoge zaal die niet ver van ons huis ligt heeft veel vensters met zicht op de tuin. Het wordt als een heerlijk plek ervaren waar alles vanzelf gaat. De tuin van een kleine hectare ligt aan een beboste helling, heeft terrassen voor buitenactiviteiten midden in een oud heiligdom.

We slapen in de regel op 2-persoonskamers. De indeling van de slaapplaatsen is afhankelijk van de groepsamenstelling. Het is niet mogelijk een eenpersoonskamer tevoren te reserveren.


dag-tot-dag-programma

dag 1

Vandaag is een reisdag. We reizen per minibus van Boerakker in Groningen naar de Ardennen. Je kan meerijden vanuit het noorden en in de buurt van Den Bosch of nog ergens anders (opstapplaatsen gaan in goed overleg). We komen aan het eind van de middag aan op onze plek. Na het eten is er een korte inleiding en kennismaking met Mindfulness.

overnachting: Groepsherberg Heyd - Durbuy

dag 2 t/m 4

De komende 3 dagen zien er als volgt uit: na het ontbijt gaan we naar een mooie zaal op het terrrein en zal Menno ons trainen in mindfulness. Dit zal ongeveer 3 uur duren. Daarna lunchen we gezamenlijk. Als het mooi weer is, kan dit buiten in de tuin. Na de lunch maken we een wandeling van ongeveer 2 tot 3 uur in de omgeving. In juni staan de bermen volop in bloei. Daarna is het heerlijk relaxen in de tuin. Er is alle ruimte om je even terug te trekken.  We eten gezamenlijk en dan is er ' s avonds - voor wie dat nog wil -een uur voor mindfulness.

overnachting: Groepsherberg Heyd - Durbuy

dag 5

We verlaten na het ontbijt onze accommodatie en rijden weer noordwaarts. Als het goed is kijken we terug op een ontspannen gezellige week en hebben we genoeg handvaten om mindfulness in ons dagelijks leven te gebruiken. 


De heen- en terugreis

De heen-en terugreis is INBEGREPEN in dit arrangement


Vanuit Groningen rijden we per minibusje naar de Ardennen. Het is ongeveer 420 km rijden. 


Omdat we reizen per minibus vanuit Nederland gaan we er vanuit dat u meerijdt. Wilt u de reis liever op eigen gelegenheid maken? Overlegt u dan even met ons wat de mogelijkheden zijn.

reisinformatie

Uiterlijk twee weken voor vertrek krijgt u reisinformatie van ons. Hier in vindt u naast uw eventueel bestelde tickets, een accommodatielijst, adres- en telefoongegevens van de eventuele lokale contactpersoon, en praktische informatie zoals waar u aan moet denken bij uw paklijst en hoe u op uw eerste accommodatie komt of waar u de groep ontmoet.

Prijzen

vertrekdatum:  22-06-2020 volwassene p.p. €585,00
vertrekdatum:  21-06-2021 volwassene p.p. €585,00
inbegrepen:

-4 overnachtingen in een zelf catering accommodatie, 12 uur mindfulness training (4 uur per dag-) , 3 wandelingen(ongeveer 2 uur lopen)  waarvan 1 stilte wandeling, -alle (vegetarische) gezonde maaltijden (vanaf avondeten dag 1 tot en met ontbijt dag 5, heen- en terugreis per minibus/auto van  nederland naar de accommodatie, diensten trainer Mindfullness Menno Bouter, diensten wandelreisleider Marlies Rattink, reisinformatie

niet inbegrepen:

maaltijden tijdens heen en terugreis, in dit geval is dat lunch op maandag en lunch op vrijdag.

reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard
Extra opmerking prijs:

Doordat alles is inbegrepen (ook drankjes) heeft u deze week geen extra kosten.

Deze reis boeken of een optie nemen

Wilt u deze reis boeken gaat u dan naar het >>boekingsformulier.

Wilt u een optie nemen? Gaat u dan naar het >>optieformulier.

U leest alles over onze reisvoorwaarden onder het kopje informatie in het menu bovenaan. Klik hier voor een printversie van onze reisvoorwaarden: >> reisvoorwaarden

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).. sto-reisgarantie
Meander reizen is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur op 06-22174662. Krijgt u niemand aan de lijn spreekt u dan in ieder geval de voicemail in,wij nemen dan vaak dezelfde dag nog contact met u op. Mailen kan naar info@meanderreizen.nl.
We zijn lid van de : Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.